Tarieven

Omdat we van een transparant beleid willen hanteren over onze tarieven en omdat we weten dat we het waard zijn, kunnen we een open communicatie voeren over onze prijzen. Over deze prijzen wordt dan ook niet meer onderhandeld.

Stalgeld

We rekenen momenteel 320,00 euro per paard of pony per maand. We werken enkel op vol-pension basis.

 

In deze prijs is inclusief:

 •  Ruwvoer - hooi & voordroog
  we voeren niet onbeperkt omdat het hooi waarover we beschikken erg rijk is (geschikt voor sportpaarden die zwaar in training staan), dit neemt niet weg dat de paarden quasi de hele dag door iets te knabbelen hebben.
  We zijn zeer kritisch over de kwaliteit van het ruwvoer en laten dan ook steeds een analyse uitvoeren zodat we weten wat we aan het voeren zijn.
  We zijn nog op zoek naar 'armer' hooi om te mengen met ons huidige hooi. Maar kwaliteit (stofarm) is een must!
 • Paardenkuil (indien beschikbaar)
  In de winter kunnen we een kleine hoeveelheid kuil bij voeren, dit om meer variatie aan het ruwvoerdieet toe te krijgen. Dit ruwvoer geniet echter niet onze voorkeur.

 • Strooisel
  Standaard staan de paarden op tarwestro, maar andere strooisels zijn mogelijk . Vraag hier zeker naar de mogelijkheden. Bijkomende tarieven voor ander strooisel staan onderaan deze pagina vermeld.
 • Krachtvoer
  Alle paarden krijgen standaard een balancer. We hebben gekozen voor Vital van Pavo.  We voeren deze balancer in combinatie met een lucerne. 

  We geloven niet in het bijvoeren van krachtvoer, maar in sommige gevallen is het een noodzaak (wegens ziekte, moeilijk om op gewicht te houden, paard dat zwaar in training staat,...).
  We bieden standaard volgend krachtvoer aan:
  • Harmony Tradition (Cavalor)
  • 18 plus (Pavo) voor de senioren of paarden die ietsje te mager zijn en wat extra's kunnen gebruiken. Vaak geven we dit in combinatie met de Tradition.
  • Andere opties zijn mogelijk . We overleggen graag wat de mogelijkheden zijn. 
 • Bietenpulp en zemelen
  Bij de laatste controle op de stal krijgen de paarden standaard bietenpulp (met zemelen) aangeboden. De hoeveelheid hangt dan ook af per paard en wordt in overleg met de eigenaar bepaald.
 • Gebruik paddocks (momenteel in ombouw tot EquiParadises)
  De paarden worden dagelijks in een kleine kudde van maximum 4 paarden buiten gezet. Enkel bij extreme weersomstandigheden blijven de paarden op stal. We zetten de paarden 's avonds ook weer op stal.
 • Binnen en buiten zetten
  Zoals hierboven vermeld gaan de paarden overdag naar buiten en 's avonds weer naar binnen. Om veiligheidsredenen en om eventuele overlast voor de buurt tot een minimum te herleiden kiezen we ervoor om de pensionpaarden niet 24/7 buiten te houden.
 • Uitmesten van de stal
  De stallen worden dagelijks uitgemest. Het kan per uitzondering eens gebeuren dat er door omstandigheden een dag niet gemest wordt, maar dan krijgen de paarden sowieso een schoon bed aangeboden.
 • Opvolging van het paard
  Indien u wenst volgen wij uw paard medisch op. Wij zorgen ervoor dat uw paard tijdig door onze vaste smid bekapt wordt, dat de inentingen in orde zijn (2x/jaar), dat de tanden onderhouden worden, er ontworming of mestonderzoek geregeld wordt,...
  Wanneer u gebruik wenst te maken van uw eigen professionals, is dit mogelijk maar dan dient u dit zelf te regelen en op te volgen.
 • Gebruik van de aanwezige faciliteiten
  Zoals de buitenpiste (met verlichting), het aanwezige (spring)materiaal, het solarium en de afspuitplaats.
  Opgelet: het solarium is tegen betaling.

Meerprijzen

 • Ander krachtvoer: afhankelijk van de meerprijs per kg.
 • Andere balancer: afhankelijk van de meerprijs per kg.
 • Houtkrullen: +20 euro / maand
 • Vlas: +15 euro / maand
 • Solarium: 1 euro / 30 min

Er is veel mogelijk in overleg! Wanneer er vragen zijn, aarzel dan niet om ons even te contacteren.

Andere tarieven

Omdat er vraag is naar aangepaste diensten en een tariefbeleid voor deze diensten, zijn we hier over gaan nadenken.

 

Daarom bieden we nu ook volgende pakketten aan:

 • Winterstalling (vol pension, enkel voor de periode van oktober tot en met april): prijs op aanvraag
  In dit pakket krijgen de paarden dezelfde behandeling als onze paarden qua voer en mesten wij uit. We voorzien voor deze klanten een stal met uitloop (paddock). We zetten je paard eveneens voor je buiten of we laten de buitendeur open staan zodat het paard kan kiezen.
  We vragen wel om je paard in orde te maken met zijn inentingen voor hij naar onze stal verhuist.

 • Beschikbaar houden stal (enkel voor reeds hurende klanten): 160,00 euro/maand
  Wanneer je je paard tijdelijk in training wil plaatsen bij een andere stal, maar daarna wel gewoon weer bij ons wil staan, kunnen wij je stal beschikbaar houden voor een lagere prijs dan het normale stalgeld. We vragen dan wel om ons op de hoogte te houden van je vertrek, de regeling en de terugkomst. 
  Let op: deze regeling geldt enkel per maand en dit voor maximaal 3 opeenvolgende maanden. Kortere periodes zijn in overleg.

  Meer informatie kan je terugvinden op deze pagina.

 • Huur stalling per dag:
  Omdat een mogelijk vertrek uit een stal niet altijd gelijk loopt met het begin van de maand, hanteren we volgende dagtarieven:
 • Bestaande pensionklanten: 12,00 euro /dag
  Let op: dit dagtarief ligt iets hoger dan de normale dagprijs wanneer er per maand gehuurd wordt
 • Nieuwe huurders: 25,00 euro / dag (*)
  Wanneer we een box beschikbaar hebben, willen we deze beschikbaar stellen voor een kortere periode. We mikken hiermee op (recreatie)ruiters die op dagtocht zijn en hun paard willen laten overnachten.
  Maar ook paarden die tijdelijk geen huisvesting hebben door bv. stormschade of een weide die niet toegankelijk is kunnen we op deze manier opvangen.

  Meer informatie is terug te vinden op deze pagina.
  (*) Je paard dient wel in orde te zijn met zijn/haar inentingen (rhino en influenza). Dit dient aangetoond te worden met het paspoort van je paard. Deze maatregel treffen we om onze paarden en die van onze pensionklanten te beschermen.

 

Indrukken