Tarieven

Omdat we van een transparant beleid willen hanteren over onze tarieven en omdat we weten dat we het waard zijn, kunnen we een open communicatie voeren over onze prijzen. Over deze prijzen wordt dan ook niet meer onderhandeld.

Stalgeld

We rekenen momenteel 320,00 euro per paard of pony per maand.

 

In deze prijs is inclusief:

 •  Ruwvoer - hooi & voordroog
  we voeren niet onbeperkt omdat het hooi waarover we beschikken te rijk is (geschikt voor sportpaarden die zwaar in training staan), dit neemt niet weg dat de paarden quasi de hele dag door iets te knabbelen hebben.
  We zijn zeer kritisch over de kwaliteit van het ruwvoer en laten dan ook steeds een analyse uitvoeren zodat we weten wat we aan het voeren zijn.
 • Kuil (indien beschikbaar)
  In de winter kunnen we een kleine hoeveelheid kuil bij voeren, dit om meer variatie aan het ruwvoerdieet toe te krijgen. 

 • Strooisel
  Standaard staan de paarden op tarwestro, maar andere strooisels zijn mogelijk . Vraag hier zeker naar de mogelijkheden. Bijkomende tarieven voor ander strooisel staan onderaan deze pagina vermeld.
 • Krachtvoer
  We voeren standaard Tradition van Cavalor, maar andere opties zijn mogelijk mits ze binnen het budget passen.
  Voor oudere paarden hebben we aangepast krachtvoer. Wanneer ze 20+ zijn krijgen de paarden een mengeling van de Tradition en de 18+ van Pavo. Indien dit niet het geval is, kunnen we - mits het betalen van een meerprijs - het gewenste krachtvoer aanbieden.
 • Bietenpulp en zemelen
  Bij de laatste controle op de stal krijgen de paarden standaard bietenpulp (met zemelen) aangeboden. De hoeveelheid hangt dan ook af per paard en wordt in overleg met de eigenaar bepaald.
 • Gebruik paddocks
  We trachten om de paarden steeds in kleine groepjes bij elkaar te plaatsen.
 • Binnen en buiten zetten
  Wij zetten de paarden dagelijks - indien het weer het toelaat - buiten. De paarden gaan 's avonds weer op stal.
 • Uitmesten van de stal
  De stallen worden dagelijks uitgemest. Het kan per uitzondering eens gebeuren dat er door omstandigheden een dag niet gemest wordt, maar dan krijgen de paarden sowieso een schoon bed aangeboden.
 • Opvolging van het paard
  Indien u wenst volgen wij uw paard medisch op. Wij zorgen ervoor dat uw paard tijdig door onze smid bekapt wordt, dat de inentingen in orde zijn, dat de tanden onderhouden worden,...
  Wanneer u gebruik wenst te maken van uw eigen professionals, is dit mogelijk maar dan dient u dit zelf te regelen en op te volgen.
 • Gebruik van de aanwezige faciliteiten
  Zoals de buitenpiste, solarium en de afspuitplaats. Opgelet: het solarium is tegen betaling.

 

Meerprijzen

 • Houtkrullen: +20 euro / maand
 • Vlas: +15 euro / maand
 • Solarium: 1 euro / 30 min

Andere tarieven

Omdat er vraag is naar aangepaste diensten en een tariefbeleid voor deze diensten, zijn we hier over gaan nadenken.

 

Daarom bieden we nu ook volgende pakketten aan:

 • Beschikbaar houden stal (enkel voor reeds hurende klanten): 160,00 euro
  Wanneer je je paard tijdelijk in training wil plaatsen bij een andere stal, maar daarna wel gewoon weer bij ons wil staan, kunnen wij je stal beschikbaar houden voor een lagere prijs dan het normale stalgeld. We vragen dan wel om ons op de hoogte te houden van je vertrek, de regeling en de terugkomst. 
  Let op: deze regeling geldt enkel per maand en dit voor maximaal 3 opeenvolgende maanden. We zoeken nog naar mogelijke tarieven voor kortere periodes.

  Meer informatie kan je terugvinden op deze pagina.

 • Huur stalling per dag:
  Omdat een mogelijk vertrek uit een stal niet altijd gelijk loopt met het begin van de maand, bieden we vanaf nu ook dagtarieven aan:
 • Bestaande pensionklanten: 15,00 euro /dag
  Let op: dit dagtarief ligt iets hoger dan de normale dagprijs wanneer er per maand gehuurd wordt.
 • Nieuwe 'short term' huurders: 25,00 euro / dag (*)
 • Wanneer we een box beschikbaar hebben, willen we deze beschikbaar stellen voor een kortere periode. We mikken hiermee op (recreatie)ruiters die op dagtocht zijn en hun paard willen laten overnachten. Maar ook paarden die tijdelijk geen huisvesting hebben door bv. stormschade of een weide die niet toegankelijk is kunnen we op deze manier opvangen.
  Voor deze paarden geldt voorlopig  nog wel een andere regeling qua buitenzetten.
Meer informatie is terug te vinden op deze pagina.

(*) Je paard dient wel in orde te zijn met zijn/haar inentingen (rhino en influenza). Dit dient aangetoond te worden met het paspoort van je paard. Deze maatregel treffen we om onze paarden en die van onze pensionklanten te beschermen.

 

Indrukken